Vakkundige aannemers

Aannemerswerk voor de laagste prijs

Door - admin

Belangrijkste aandachtspunten gedurende het bouwproject

Voor een aannemer komt er behoorlijk veel kijken tijdens het runnen van een bouwproject. Dit start bij de voorbereiding, maar is uiteindelijk ook de nodige sturing nodig gedurende het project. Wat is dat dan allemaal precies? In dit artikel vertellen we de belangrijkste aandachtspunten gedurende het uitvoeren van een bouwproject.

Duidelijkheid naar medewerkers of onderaannemers

Wanneer een project eenmaal is goedgekeurd, wordt het belangrijk dat er duidelijk wordt gecommuniceerd naar de medewerkers en eventueel ook onderaannemers. Wat is de planning, wat moet er daadwerkelijk voor werkzaamheden worden uitgevoerd? Bij het begin van een project is het belangrijk dat er voldoende duidelijkheid is. Daarbij kan er natuurlijk tussentijds altijd worden bijgestuurd. Wanneer er onduidelijkheid is op de werkvloer zal dit vervolgens alleen het project maar vertragen. Dit zal dan uiteindelijk dus ook alleen maar geld gaan kosten en dus niet opleveren.

Veiligheidsmaatregelen op de bouw

Bij een bouwproject zit een ongeluk altijd in een klein hoekje. Het is daarom ook belangrijk dat er voldoende veiligheidsmaatregelen worden getroffen. Is het personeel allemaal voorzien van de juiste kleding en zijn ook de materialen aanwezig om veilig te kunnen werken?  Zo is het bijvoorbeeld veel veiliger om te werken met een rolsteiger van rolsteiger.net op hoogte te werken dan wanneer je met een ladder zonder voldoende valbeveiliging op hoogte aan het klussen bent.

Materialen op tijd aanwezig

Bij een project is het uiteraard ook belangrijk dat er een goede planning wordt gemaakt qua levering van de materialen. Wanneer de materialen niet aanwezig zijn, kunnen de werknemers ook niet verder. Deze werknemers moeten wel gewoon betaald worden, ook al is er momenteel geen werk voor hen. Dat betekent dat het project dus wordt vertraagd en dus geld kost. Sommige materialen kunnen daarom beter tijdig worden geleverd, zodat de werknemers in ieder geval gewoon door kunnen werken. Planning gedurende een bouwproject is daarom ook een zeer essentieel onderdeel. Dit begint altijd bij de werkvoorbereider, maar is later een functie voor de uitvoerder.