Vakkundige aannemers

Aannemerswerk voor de laagste prijs

Door - admin

LED TL-verlichting aankopen

Als u op zoek bent naar een gemakkelijke en betaalbare manier om TL-verlichting in uw huis, kantoor of winkelruimte te vervangen, moet u overwegen Led tl verlichting te gebruiken. Niet alleen zullen LEDs beter licht verstrekken, maar zij zullen ook veel langer duren. De LEIDENE bollen zijn compatibel met fluorescente ballasten en zijn zeer gemakkelijk te installeren.

Plug-and-play LED buizen zijn compatibel met fluorescerende voorschakelapparaten

Plug-and-play LED buizen zijn een geweldige optie voor fluorescerende verlichting toepassingen, omdat ze kunnen worden geïnstalleerd zonder dat uw bestaande ballast. Deze lampen kunnen worden gebruikt met fluorescentievoorschakelapparaten die werken met type A-lampen, of met voorschakelapparaten die zijn ontworpen voor type B-lampen. Deze lampen kunnen worden gebruikt in fluorescerende armaturen als vervanging voor Type B lampen, maar u moet controleren met uw lokale elektrische inspecteur om ervoor te zorgen dat uw LED-lampen zijn compatibel met uw fluorescerende ballast.

Plug-and-play LED buizen kunnen worden geïnstalleerd in TL-armaturen door het volgen van hetzelfde installatieproces als TL-lampen. Zij kunnen ook rechtstreeks in armaturen worden geïnstalleerd zonder de noodzaak voor herbedrading of het vervangen van de ballast. Dit maakt het proces van vervanging van fluorescentielampen door LED’s eenvoudig en gemakkelijk.

Hoewel de meeste T8 LED-buizen compatibel zijn met fluorescentievoorschakelapparaten, zijn sommige soorten hybride LED-buizen dat niet. Dit betekent dat u ervoor moet zorgen dat de Tl buis led die u koopt compatibel is met uw bestaande voorschakelapparaat. U moet er ook rekening mee houden dat de meeste plug-and-play LED-buizen niet dimbaar zijn.

LED’s zijn energiezuiniger dan fluorescerende lampen en gaan tot 2x langer mee. Ze zijn ook milieuvriendelijk. Ze bevatten geen kwik en hoeven niet als gevaarlijk afval te worden afgevoerd. Bovendien breken ze minder snel dan fluorescentielampen.

Terwijl plug-and-play LED buizen zijn compatibel met de meeste TL-armaturen, moeten ze worden geïnstalleerd met de nodige voorzichtigheid. Sommige kunnen een elektrische schok veroorzaken als u ze installeert zonder de stekker uit het stopcontact te halen. Dit is vooral gevaarlijk bij TL-armaturen omdat de buizen onder spanning kunnen komen te staan als ze in de fitting worden gestoken. Het is dus van essentieel belang dat u ervoor zorgt dat u niet per ongeluk een schok krijgt.

Ze geven een langere levensduur van de lamp

LED lampen en buizen hebben verschillende voordelen ten opzichte van fluorescentielampen. Ze zijn energiezuiniger, verbruiken minder stroom en gaan veel langer mee. LED’s zijn ook goedkoper. Terwijl fluorescentielampen tientallen jaren kunnen meegaan, kunnen LED’s 50.000 tot 100.000 uur meegaan. Dit maakt ze een betere keuze voor de meeste toepassingen.

LED T8’s kunnen achteraf worden ingebouwd in lineaire Led tl armaturen en ze werken met dezelfde TL-ballast als de bestaande TL-lamp. Ze zijn plug and play en hebben geen bedrading nodig, wat betekent dat uw onderhoudskosten minimaal zullen zijn. U moet echter nagaan of het voorschakelapparaat dat u momenteel gebruikt ook werkt met LED lampen.

Een LED lamp kan wel 50.000 uur meegaan, wat 50 keer langer is dan een gloeilamp. Dat is bijna vijf keer langer dan een gemiddelde compacte fluorescentielamp. Dat is genoeg tijd voor een hele generatie om huisrenovaties en vijf presidentsverkiezingen mee te maken! Als u uw lampen vaak vervangt, bieden LED-lampen u een langetermijnoplossing die uw onderhouds- en arbeidskosten verlaagt.

Een ander voordeel van LED’s ten opzichte van TL-buizen is dat ze energiezuiniger zijn. LED’s geven meer licht voor hetzelfde wattage als TL-buizen. In vergelijking met TL-buizen zijn LED’s ook beter voor het milieu. Met hun hogere efficiëntie zullen LED-buizen de impact van uw commercieel pand op het milieu verminderen en uw exploitatiekosten verlagen.

Ten slotte reageren LED-lampen onmiddellijk, wat betekent dat u niet hoeft te wachten op een opwarm- of afkoelperiode. Dit zorgt voor constant licht zonder flikkering. Ter vergelijking: oudere fluorescentiemodellen hebben een aanzienlijke opwarmtijd nodig voordat de lamp licht kan beginnen uit te stralen. Dit is niet meer het geval bij de nieuwere snelstart-fluorescentiemodellen. Sommige modellen kunnen echter falen tijdens het opstartproces, wat meestal wordt veroorzaakt door een defecte starter of transformator.

Ze zijn gemakkelijker te installeren

Als u op zoek bent naar een upgrade van uw huidige TL-lampen, vraagt u zich misschien af of u voor een LED-vervanger moet gaan. Hoewel LED’s duurder zijn dan fluorescentie, gaan ze langer mee en verbruiken ze minder energie. Ze produceren ook minder warmte, wat betekent dat u geld bespaart op uw elektriciteitsrekening. U zult ook kunnen besparen op onderhoudskosten, omdat LED-lampen minder vaak vervangen hoeven te worden.

Er zijn twee basistypen LED-buizen. Het ene type is een Type-A buis, waarvoor geen voorschakelapparaat nodig is. Het maakt gebruik van een externe driver die meerdere LED-buizen kan aandrijven. Dit type LED-buis vereist de verwijdering van fluorescerende voorschakelapparaten, maar het is gemakkelijker te installeren. Het andere type is Type C, dat ook geavanceerde functies heeft zoals motion-based dimming. LED-buizen van type C hebben echter ingewikkelder installatievoorschriften en kosten meer dan type A.

Een ander type is plug-and-play. Deze zijn gemakkelijk te installeren omdat ze lijken op TL-buizen. In tegenstelling tot de eerste, vereisen deze LED buizen geen nieuwe bedrading. Dit betekent dat u de oude fluorescentielamp gewoon kunt vervangen door een nieuwe. Deze methode kan het energieverbruik op lange termijn verminderen.

Een ander type is de universele buis. Dit type is duurder, maar gemakkelijker te installeren. Ze werken goed met zowel T8- als T12-armaturen. Ze hebben ook dimmogelijkheden en kunnen werken met bezettingssensoren en andere regelsystemen. Dit maakt ze een populaire keuze voor kleinere projecten. Het vermindert ook de uitvaltijd die met de installatie gepaard gaat.

Het beste aan LED-buizen is dat ze minder energie nodig hebben dan fluorescentielampen. Ze zijn ook duurzamer. Deze lampen zijn licht van gewicht en vereisen bijna geen opwarmtijd. Ze vereisen ook geen onderhoud. LED buislampen zijn ook bestand tegen temperatuurschommelingen en blijven stabiel, zelfs in extreme omstandigheden.

Ze vereisen niet-gepunte stopcontacten

Wanneer u fluorescentiebuizen vervangt door LED-lampen, moet u de contactdozen vervangen die de buizen van stroom voorzien. Als u de contactdozen niet correct vervangt, kunt u kortsluiting veroorzaken, onderdelen laten smelten en zelfs brand veroorzaken. Er zijn twee basistypen contactdozen: shunted en non-shunted. Elk type is ontworpen voor een specifiek lamp/contactdoos/voorschakelapparaatcircuit. Het belangrijkste verschil tussen de twee is de manier waarop de elektrische stroom door de ballast loopt, die de spanning naar de lamp regelt.

Controleer met een spanningsmeter de continuïteit van de stroom naar de fitting. De meter moet op continuïteit staan en u moet de sondes op de contacten van het stopcontact plaatsen. Als de continuïteit positief is, gebruikt u een shunted fitting, en als deze negatief is, gebruikt u een niet-shunted fitting. Een verkeerd type fitting beschadigt de LED buizen.

Als u overstapt van TL-buizen op LED-buizen, moet u uw oude contactdozen vervangen door niet-geshuntte contactdozen. Deze contactdozen zijn vergelijkbaar met gerangeerde contactdozen, maar ze hebben continuïteit over de contacten. Dit maakt ze compatibel met TL-armaturen, terwijl non-shunted sockets zijn een must voor LED-buizen.

Een andere populaire manier om LED buizen te installeren is via een retrofit korting programma. De meeste van deze programma’s dekken tot 80% van de kosten van het nieuwe licht. Door ervoor te kiezen om uw oude fluorescentielampen te vervangen door LED-buizen, kunt u tot $ 5.000 per jaar besparen.

De eenvoudigste manier om LED-buizen te installeren is om uw oude TL-armaturen te vervangen door plug-and-play T8-buizen. Deze kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd in uw bestaande TL-armaturen en vereisen geen herbedrading of armaturen. Houd er echter rekening mee dat de levensduur van een TL-voorschakelapparaat veel korter is dan die van een LED-lamp.

Ze stralen 360 graden licht uit

De LED TL-buis heeft vele voordelen, vooral omdat hij efficiënter en milieuvriendelijker is. Ze stralen 360 graden licht uit, wat meer is dan de 180 graden die traditionele TL-buizen bieden. Bovendien gaan ze langer mee. Ze zijn ook energiebesparend en hebben een hoge lichtintensiteit.

Deze eigenschap maakt ze zeer aantrekkelijk voor huis en bedrijf. Ze kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd en kunnen in verschillende vormen worden aangepast. Bovendien kunnen ze in verschillende ruimtescènes worden gedecoreerd. Hun optische ontwerp en innovatieve structuur maken ze perfect voor zowel decoratieve als functionele verlichting. Daardoor zijn ze geschikt voor winkelruimtes, restaurants, hotels en sportscholen.

LED buislampen bootsen de vormfactoren en mechanische afmetingen van fluorescentielampen na. In feite hebben veel van hen dezelfde vormfactor namen als hun fluorescerende tegenhangers. Dit betekent dat een T8- of T12-armatuur achteraf kan worden uitgerust met een nieuwe LED-buis. Ze zijn echter niet compatibel met T5-armaturen. Bovendien hebben deze lampen een voorschakelapparaat nodig om hun lichtsterkte te regelen en kunnen zij niet rechtstreeks op het elektriciteitsnet worden aangesloten.