Vakkundige aannemers

Aannemerswerk voor de laagste prijs

Door - admin

Hier moet u op letten bij een aanbouw

Wilt u graag groter wonen, maar u bent nog niet aan toe aan een verhuizing? Dan is een aanbouw de ideale oplossing voor u. Een aanbouw is een kleine investering vergeleken met het kopen van een heel nieuw huis. Daarnaast is het ideaal om een aanbouw te overwegen met de huidige, krappe huizenmarkt. Houd er rekening mee dat een aanbouw en een uitbouw niet hetzelfde zijn. Met aanbouw bedoelen we namelijk het bouwen van een aparte ruimte aan huis, terwijl een uitbouw juist een vergroting is van een al bestaande ruimte.

Een aanbouw is een ideale toevoeging voor uw huis. U kunt het gebruiken als woonruimte, hobbykamer of als u graag een grote keuken wilt. Daarbij is een aanbouw perfect als u wat meer ruimte wilt om gasten over de vloer te hebben. Met de extra ruimte kunt u voortaan gezellige diners hosten voor uw vrienden. Misschien kijken de mannen op zondag graag studio sport terwijl ze de uitslagen van hun sportweddenschappen bekijken op bet777.be. De extra ruimte zal altijd wel van pas komen.

De voorbereiding

Bedenk goed hoeveel ruimte u wilt hebben en dus hoe groot de aanbouw moet worden. Als u veel licht in uw nieuwe ruimte wilt dan is het een idee om een dakkoepel toe te voegen. Een dakkoepel zorgt voor veel natuurlijk lichtinval en door het open te zetten profiteert u tevens van frisse lucht. Dakkoepels zijn namelijk ook beschikbaar met een elektrische bediening, zodat u het met één druk op de knop kunt openen. Nog iets waar u aan moet denken, zijn de materialen die u wilt gebruiken. Daarnaast is het geen slecht idee om even met de buren te overleggen voor u aan de aanbouw begint, zij hebben namelijk het recht om bezwaar te maken.

De vergunning

Houd er rekening mee dat een aanbouw meestal een vergunning nodig heeft. Het is daarom verstandig om de vergunning zo snel mogelijk aan te vragen. Het aanvragen van een bouwvergunning kan namelijk best wat tijd kosten dus houdt hier rekening mee bij het maken van de planning.

Zorg voor één geheel

U zult vooraf moeten besluiten met welke materialen en kleuren u wilt werken. Zorg ervoor dat de aanbouw aansluit bij het exterieur van uw huis. Op deze manier wordt het een mooi geheel. Gebruik het liefst dezelfde materialen of in ieder geval dezelfde kleuren. Als u liever een aanbouw heeft die opvalt dan kunt u natuurlijk ook contrasterende kleuren of materialen gebruiken. Een mooie optie is bijvoorbeeld een aanbouw met hout tegen een stenen huis. Deze natuurlijke materialen passen in de meeste gevallen heel goed bij elkaar.

Schakel professionele hulp in

Een aanbouw is een investering en als u het goed voor elkaar wil hebben, dan kunt u het beste professionele hulp gebruiken. Als u er zeker van wilt zijn dat uw aanbouw goed geplaatst wordt, laat het dan bouwen door een kundig bouwbedrijf. Professionele hulp kan u op dingen wijzen of opties laten zien waar u zelf niet aan gedacht had. Verder kan een architect helpen bij het ontwerpen van de aanbouw.

De fundering

In de meeste gevallen heeft uw aanbouw een fundering nodig, maar voor een kleinere aanbouw met een houtskelet is het doorgaans niet nodig. Het type fundering hangt af van het materiaal van de aanbouw en de ondergrond. Voor een zandbodem volstaat een fundering van beton, terwijl een grond van klei en veen meestal heipalen nodig heeft voor de fundering. Mocht u geen fundering leggen voor uw aanbouw dan riskeert u de kans dat de muren over tijd zullen gaan scheuren of verzakken.