Vakkundige aannemers

Aannemerswerk voor de laagste prijs

Door - admin

Een veilige werkplek

Voor een bouwbedrijf is een veilige werkplek erg van belang. Hier wordt namelijk veel geklust en op voorhand van alles gebouwd om de klant te voorzien. Er wordt hier gewerkt met machines en gereedschap om de mooiste dingen te maken. De meeste bouwbedrijven hebben verschillende aannemers in dienst die in hetzelfde pand het voorwerk doen. Het is belangrijk dat hier geen ongelukken gebeuren. Wanneer er namelijk een bedrijfsongeval plaatsvindt is dat heel vervelend. Niet alleen voor het slachtoffer natuurlijk, maar ook voor de werkgever. Een bedrijfsongeval kan veel geld kosten en daarbij kan het slachtoffer ernstig lichamelijk letsel oplopen. Dit wil natuurlijk niemand! Wanneer er een bedrijfsongeval plaatsvindt moet er veel vervelende zaken geregeld worden, beide partijen zitten hier niet op te wachten. Daarom is het belangrijk om zulke situaties te voorkomen!

Hoe voorkom je bedrijfsongevallen binnen bouwkundige bedrijven?

Als bedrijf zijnde is het slim om alle werknemers een VCA certificaat te laten halen. VCA is een afkorting van veiligheid, gezondheid en milieu checklist aannemers. Dit is een certificaat die gericht is op de bewustwording van de veiligheid op de werkvloer. Het zorgt ervoor dat zowel werknemers als werkgevers bewust zijn van de gevaren. Je bent dan op de hoogte van de regelgeving op veiligheidsgebied die momenteel relevant is. In veel sectoren heeft zo’n certificaat een meerwaarde, zo dus ook bij bouwkundige bedrijven. Een VCA certificaat is niet verplicht maar een opdrachtgever kan het wel eisen om te halen.

Om een VCA certificaat te halen is het slim om van te voren een vca cursus te volgen. Op die manier wordt je goed voorbereid op het examen en haal je makkelijker het certificaat.

Bij Westpoort kan je zo’n cursus volgen. Niet alleen deze vca cursus maar meer Westpoort opleidingen kan je hier volgen. Deze opleidingen zijn allemaal gericht op veiligheid en mobiliteit. Al deze opleidingen zijn gericht op: leuk, voordelig, makkelijk en snel. Om een veilige werkplek te creëren is het slim om zowel de werkgevers als werknemers deze opleidingen te laten volgen.