Vakkundige aannemers

Aannemerswerk voor de laagste prijs

Door - admin

Een parkeergarage heeft een stevige vloer nodig

Een parkeergarage krijgt te maken met veel belasting. Vaak kent een parkeergarage een groot oppervlak en heeft daarom een vloer nodig die stevig genoeg is om het gewicht te kunnen dragen. Dit geldt in mindere mate eveneens voor een eigen parkeergarage thuis, echter ook deze vloer krijgt te maken met extra belasting en vervuiling. Parkeert u thuis de auto en is deze nog nat van regen of sneeuw, dan belast dit de vloer.

Het is dus tevens zeer belangrijk dat de vloer waterbestendig is. Het komt nog wel eens voor dat er waterschade optreedt in een parkeergarage. Het is een enorme operatie om dit te herstellen, helemaal bij parkeergarages die onder de grond liggen. Naast het gewicht en de vochtbelasting, krijgen vloeren van parkeergarages te maken met slippende banden. Het gevaar hiervan is dat de vloer slijt en dat er krassen ontstaan. Om zo min mogelijk last te hebben van deze vormen van belasting, dient er dus een stevige vloer gelegd te worden in de garage. Er zijn meerdere vloeren die hiervoor in aanmerking komen.

Gietvloeren, vloercoating of epoxy

Er zijn drie veelgebruikte typen vloeren. Gietvloeren van beton zijn zeer gangbaar, maar er wordt ook regelmatig gekozen voor alleen een vloercoating. Beide soorten vloeren zijn goed bestand tegen meerdere vormen van belasting. Er is echter een specifiek type vloer dat perfect is voor industriële omgevingen: de epoxyvloer. Dit type vloer is speciaal ontworpen voor ruimtes waar de belasting zeer hoog is. De vloer is slijtvrij, waterbestendig, stevig en zelfs bestand tegen chemische stoffen. De kans dat deze vloer zal bezwijken onder de druk waar een parkeergarage mee te maken krijgt is miniem.

Goede inritbanden

Naast een goede vloer is het belangrijk dat de auto soepel de oprit kan bereiken vanaf het straatniveau. Het beste kunt u hiervoor betonnen inritbanden aanschaffen. Deze zijn slijtvast en gaan jarenlang, zonder enige vorm van aantasting mee. Zorg dat u de inritbanden correct laat plaatsen, met de juiste helling; verzakte inritbanden zorgen voor een extra stotend effect wanneer zij niet meer correct liggen en belasten zowel de auto, als uw lichaam onnodig wanneer u hier overheen rijdt.